joi, 8 mai 2014

Baia nu mai e demult o zona rece a casei tale

       Daca este sa ma ghidez dupa ceea ce vad in amenajarile recente, as putea sa ma intreb daca aceasta camera e baie, sau zona de zi.

      Cele mai frumoase amenajari de baie sunt cele care imbina intr-un mod placut texturi diferite, si anume tapetul vinilic care este recomandat in zona lipsita de contactul direct cu apa din baie, adica peretii care de obicei sunt vis a vis de lavoar, sau peretele cu vasul de wc, sau usa.
Pe pardoseala putem folosi cu succes lemnul care este tratat sa reziste in spatii umede, sau gresia care sa imite cat mai fidel fibratura naturala a lemnului.
      Ador felul in care oglinzile pot fi iluminate altfel decat prin clasicul spot. O sursa de iluminat ascunsa in spatele oglinzii poate face minuni.
      In baie putem folosi galerie cu perdea si draperie asortata elementului decorativ central.
Va supun atentiei cateva dintre baile preferate.

Sistem de iluminat ascuns

Compozitie de lavabil, oglinda fumurie si panouri cu profile decorative
La acest model facut din compozit se poate atasa fie o baterie cu alimentare din pardoseala, sau una cu alimentare din perete. In oricare dintre variante rezultatul este special.


         Iar piesa de rezistenta este fototapetul in baie!    Daca vorbim de un wc de servici, zona lavoarului poate sa fie protejata de o sticla transparenta montata deasupra fototapetului. Rezultatul este unul de exceptie! Aceasta este doar o varianta, exista multe la numar in materie de foto. Orice imagine cu marime mai mare de 4 MP, poate sa fie imprimata la comanda in cateva zile.











        In aceasta propunere este folosit lavabilul, alaturi de o pardoseala cu textura de piatra naturala, faianta cu foita de aur, si oglinda perforata de bateria din perete. E important de tinut cont si de duritatea apei in momentul in care alegem solutia de decorare, deoarece apa plina de calcar se va depune mai usor pe oglinda folosita in zona de contact direct cu apa.

       Pentru a avea o idee de ceea ce inseamna costurile materialelor, tapetul vinilic are pret de 50 lei mp, functie de cum este impachetata rola de 5,3 mp sau 7 mp, fototapetul vinilic poate sa varieze ca pret pe mp cuprins intre 70 lei si 110 lei mp, ceramica functie de cat de fidela este reprezentarea finisajului natural poate sa aibe pret cuprins intre 90 lei mp si 200 lei mp. Aceste preturi nu contin manopera pentru montajul lor. Plinta alba din poliuretan extrudat este nelipsita amenajarilor de acest gen. Pret pe ml incepand de la 22 lei.
Baia este o incapere importanta, sa o facem speciala!


Va doresc inspiratie in tot ceea ce faceti!

Florentina Bobocea
Dea Wall Concept

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu